U Lazaretima predstavljena kampanja Cooltura odvajanja otpada

“COOLTURA ODVAJANJA OTPADA“, nova edukativna i informativna kampanja tvrtke Čistoća predstavljena je danas u Lazaretima.

Na predstavljanju su sudjelovali gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, direktor Čistoće Dubrovnik d.o.o. Marko Iveković, dok je kreativnu kampanju odvajanja otpada pobliže predstavio njen autor poznati dubrovački umjetnik, ilustrator i grafički dizajner Pero Mrnarević.

„Kampanja podsjeća na potencijal svih nas ponaosob da budemo bolji, kulturniji, osvješteniji; da budemo na razini povijesnog nasljeđa, ili rječnikom mlađih, da budemo – COOL“, istaknuo je autor kampanje koja nas duhovitim i vizualno atraktivnim oblikovanjem odbačenih predmeta potiče na pravilno i odvojeno odlaganje otpada.

Podsjetimo, u okviru kampanje „Cooltura odvajanja otpadatvrtka Čistoća je već započela uređenje javnih odlagališta postavljanjem vizualnih rješenja pojedinih vrsta otpada na zaštitne pregrade spremnika. Akcija je pokrenuta s temeljnim ciljem povećanja udjela odvojenog prikupljenog komunalnog otpada,  odnosno smanjenja količine miješanog komunalnog otpada koji se odlaže na odlagalište.

 

U Dubrovniku, 29.03.2022. godine

NovostiVidi sve

Lapađani uče odvajati otpad

Edukacijske radionice koje se provode u sklopu kampanje „Cooltura odvajanja otpada“ ovoga tjedna održane su za učenike drugih i trećih razreda OŠ Lapad.

Više...

Obavijest o privremenoj obustavi postavljanja narančastih spremnika za glomazni otpad

Kao i prethodnih godina tijekom turističke sezone privremeno će se obustaviti postavljanje narančastih spremnika za glomazni otpad.

Više...

Cool tjedan u Monti

U sklopu projekta „Cooltura odvajanja otpada“ održane su edukacijske radionice za učenike drugih i trećih razreda Osnove škole Montovjerna.

Više...