Učenici iz Gundulića baš su COOL

Učenici četvrtih i šestih razreda OŠ Ivana Gundulića sudjelovali su na edukaciji o odvajanju otpada u reciklažnom dvorištu „Pod dubom“.

Nakon održane edukacije djeca su pokazala stečena znanja o odvajanju plastike, papira, kartona, metala i tekstila. Mnogi od njih objasnili su i zašto je važno odvajati otpad, a kao razloge naveli su očuvanje okoliša, mora, zemlje, životinjskog i biljnog svijeta, te i samog gospodarstva.

Na kraju susreta učenici su dokazali koliko su COOL kroz natjecanje ekipa koja će brže i točnije odvojiti i razvrstati otpad, što ih je dodatno razveselilo.

Podsjećamo, u okviru kampanje „Cooltura odvajanja otpada“  započelo se s edukacijom djece predškolske i školske dobi. Ovoga puta suradnja je ostvarena s Udrugom Deša koja, u partnerstvu s OŠ Ivana Gundulića, provodi projekt „U mojoj školi otpadom se gospodari!“.

U nadolazećem periodu kontinuirano će se održavati edukacije i za ostale razredne ove škole.

 

U Dubrovniku, 07.04.2022. godine

NovostiVidi sve

Lapađani uče odvajati otpad

Edukacijske radionice koje se provode u sklopu kampanje „Cooltura odvajanja otpada“ ovoga tjedna održane su za učenike drugih i trećih razreda OŠ Lapad.

Više...

Obavijest o privremenoj obustavi postavljanja narančastih spremnika za glomazni otpad

Kao i prethodnih godina tijekom turističke sezone privremeno će se obustaviti postavljanje narančastih spremnika za glomazni otpad.

Više...

Cool tjedan u Monti

U sklopu projekta „Cooltura odvajanja otpada“ održane su edukacijske radionice za učenike drugih i trećih razreda Osnove škole Montovjerna.

Više...