Samo u tri dana u RD Pod Dubom odloženo 2.000 kg različitog otpada

Novootvoreno reciklažno dvorište Čistoće namijenjeno odlaganju različitih vrsta otpada iz kućanstava vrlo brzo je prepoznato među građanima Dubrovnika, što potvrđuju i prvi podaci o radu.

Naime, samo u prva tri radna dana u reciklažno dvorište odloženo je čak 1.504 kilograma glomaznog otpada, 243 kilograma EE otpada 56 kilograma tekstila, 38 kilograma metala, 35 kilograma boja i ljepila, te 27 kilograma papirne ambalaže. Među odloženim otpadom su i značajne količine stakla, plastike, baterija i otapala. Gotovo 2.000 kilograma otpada odložile su 32 osobe. 

Uz zahvalu građanima iz tvrtke Čistoća još jednom podsjećaju da fizičke osobe koristan i opasan otpad iz kućanstva mogu besplatno odložiti u reciklažnom dvorištu tijekom radnog vremena; ponedjeljkom, srijedom i petkom od 13.00 do 20.00 sati, utorkom i četvrtkom od 8.00 do 15.00 sati, te subotom od 7.00 do 12.00 sati. Sve dodatne informacije dostupne su na broj telefona 0800 606 707. Iz Čistoće su potvrdili da je u prva tri dana zaprimljeno više od stotinu poziva naših sugrađana.

Reciklažno dvorište površine 600 metara smješteno je na adresi Vladimira Nazora 2a. Tvrtka Čistoća je sredstva za ovu investiciju u visini od 980.000 kuna osigurala iz vlastitih sredstava.

objavljeno 07.07.2016.

NovostiVidi sve

„Otpadomjer“ – novi projekt Čistoće

Tvrtka Čistoća započela je s pilot projektom prikupljanja miješanog komunalnog otpada sa ciljem mjerenja količine odloženog miješanog komunalnog otpada iz domaćinstva.

Više...

Započeli radovi na sanaciji odlagališta Grabovica

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima obišao je u utorak odlagalište otpada Grabovica gdje su započeli radovi na 1. fazi sanacije.

Više...

Eko dan u Josipovcu

U sklopu edukacije o pravilnom odvajanju otpada, djelatnice Čistoće, Lucija Kusalić i Vikica Bautović priredile su u Centru za rehabilitaciju Josipovac mali eko dan njegovim korisnicima.

Više...