Samo u tri dana u RD Pod Dubom odloženo 2.000 kg različitog otpada

Novootvoreno reciklažno dvorište Čistoće namijenjeno odlaganju različitih vrsta otpada iz kućanstava vrlo brzo je prepoznato među građanima Dubrovnika, što potvrđuju i prvi podaci o radu.

Naime, samo u prva tri radna dana u reciklažno dvorište odloženo je čak 1.504 kilograma glomaznog otpada, 243 kilograma EE otpada 56 kilograma tekstila, 38 kilograma metala, 35 kilograma boja i ljepila, te 27 kilograma papirne ambalaže. Među odloženim otpadom su i značajne količine stakla, plastike, baterija i otapala. Gotovo 2.000 kilograma otpada odložile su 32 osobe. 

Uz zahvalu građanima iz tvrtke Čistoća još jednom podsjećaju da fizičke osobe koristan i opasan otpad iz kućanstva mogu besplatno odložiti u reciklažnom dvorištu tijekom radnog vremena; ponedjeljkom, srijedom i petkom od 13.00 do 20.00 sati, utorkom i četvrtkom od 8.00 do 15.00 sati, te subotom od 7.00 do 12.00 sati. Sve dodatne informacije dostupne su na broj telefona 0800 606 707. Iz Čistoće su potvrdili da je u prva tri dana zaprimljeno više od stotinu poziva naših sugrađana.

Reciklažno dvorište površine 600 metara smješteno je na adresi Vladimira Nazora 2a. Tvrtka Čistoća je sredstva za ovu investiciju u visini od 980.000 kuna osigurala iz vlastitih sredstava.

objavljeno 07.07.2016.

NovostiVidi sve

Projekt ReDu – Getaldići obišli Grabovicu i reciklažno dvorište

U sklopu projekta “ReDu-provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika”, a u suradnji s tvrtkom „Čistoća“, učenici drugih razreda Osnovne škole Marina Getaldića posjetili su odlagalište otpada Grabovica i reciklažno dvorište „Pod Dubom“.

Više...

I ja brinem za svoj Grad

U sklopu projekta “ReDu - provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika”, tvrtka Čistoća organizirala je posjet odlagalištu otpada Grabovica te reciklažnom dvorištu u „Pod dubom“ za učenike četvrtih razreda Osnovne škole Lapad.

Više...

U Gružu otvoren javni WC

Čistoća Dubrovnik završila je radove na postavljanju i opremanju novog javnog sanitarnog objekta u Gružu u neposrednoj blizini tržnice, a koji je u petak poslijepodne pušten u funkciju.

Više...