Prvi u Hrvatskoj: S IFATA u dubrovačku Čistoću

Dubrovačka Čistoća nabavom najnovijeg samohodnog električnog usisavača postala je ponosnim vlasnikom prvog takvog specijalnog stroja u Hrvatskoj.

Specijalni samohodni električni ulični usisavač GM1ze prvi put je predstavljen na svjetskom sajmu komunalne opreme IFAT održanom u Munchenu krajem svibnja ove godine.

Zbog svoje okretnosti, dimenzija i performansi ovaj specijalni stroj kao stvoren je za čišćenje skučenih dubrovačkih ulica. Osim što ostvaruje impresivne rezultate u bržem i lakšem  čišćenju gradskih površina, stroj je iznimno tih u radu te ekološki prihvatljiv.

Čistoća je nabavu ovog stroja osigurala iz vlastitih sredstava, a sve sa ciljem zadržavanja Dubrovnika na vrhu ljestvice čistih europskih gradova.

 

objavljeno 29.06.2016.

NovostiVidi sve

„Otpadomjer“ – novi projekt Čistoće

Tvrtka Čistoća započela je s pilot projektom prikupljanja miješanog komunalnog otpada sa ciljem mjerenja količine odloženog miješanog komunalnog otpada iz domaćinstva.

Više...

Započeli radovi na sanaciji odlagališta Grabovica

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima obišao je u utorak odlagalište otpada Grabovica gdje su započeli radovi na 1. fazi sanacije.

Više...

Eko dan u Josipovcu

U sklopu edukacije o pravilnom odvajanju otpada, djelatnice Čistoće, Lucija Kusalić i Vikica Bautović priredile su u Centru za rehabilitaciju Josipovac mali eko dan njegovim korisnicima.

Više...