Odvajanje je Cool - Pčelice znaju kako se odvaja otpad

U okviru kampanje „Cooltura odvajanja otpada“ prošlog tjedna započelo se s edukacijom djece vrtićke dobi, a prva suradnja ostvarena je u DV Mala kuća i centralnom vrtiću Pčelica u Mokošici.

S velikom pažnjom male pčelice su slušale i pratile što im govore naše djelatnice Vikica Bautović i Lucija Kusalić koje su vodile edukaciju.

Kroz igru djeca su naučila da otpad nije smeće te kako raspoznati pojedine vrste otpada. Nakon kratke prezentacije mališani su i sami sudjelovali u odvajanju otpada stavljajući pojedine vrste otpada u vreće odgovarajuće boje, a za nagradu svima su podijeljene pohvalnice.

„Odvajanje je COOL“ – glasno su rekli mališani nakon održane edukacije što će poručiti i svojim ukućanima.

Na kraju susreta, vrtićima su poklonjene i didaktičke igre odvajanja otpada što je dodatno razveselilo mališane i njihove odgajateljice.

Koliko je važno razvijati ekološku svijest ne samo kod djece već i kod odraslih, svjesni su u ovom dubrovačkom vrtiću, za kojeg sa sigurnošću možemo reći da je jedan od svijetlih primjera kako se gospodari otpadom.

Naime, nakon osnivanja nove javne ustanove DV Pčelica, ravnateljica Dijana Brkić obratila nam  se u vezi pomoći oko ispunjavanja njihovih obveza sukladno zakonskoj regulativi u gospodarenju otpadom te primjenom propisa u svakodnevnoj poslovnoj praksi. Slijedom toga, održane su edukacije za djelatnike vrtića, te su dani i spremnici za odvojeno prikupljanje otpada koji su postavljeni u svim objektima ove javne ustanove, a vrtićka kuhinja dobila je i spremnik za biootpad.

Edukacija djece predškolske i školske dobi kontinuirano će se provoditi u narednom periodu budući djeca u ovoj dobi najlakše usvajaju dobre navike te predstavljaju građane budućnosti na kojima svijet ostaje.

 

U Dubrovniku, 04.04.2022. godine

NovostiVidi sve

Lapađani uče odvajati otpad

Edukacijske radionice koje se provode u sklopu kampanje „Cooltura odvajanja otpada“ ovoga tjedna održane su za učenike drugih i trećih razreda OŠ Lapad.

Više...

Obavijest o privremenoj obustavi postavljanja narančastih spremnika za glomazni otpad

Kao i prethodnih godina tijekom turističke sezone privremeno će se obustaviti postavljanje narančastih spremnika za glomazni otpad.

Više...

Cool tjedan u Monti

U sklopu projekta „Cooltura odvajanja otpada“ održane su edukacijske radionice za učenike drugih i trećih razreda Osnove škole Montovjerna.

Više...