Održana predavanje na temu „Gospodarenje otpadom“

U sklopu kampanje „Cooltura odvajanja otpada“ održana su predavanje na temu „Gospodarenje otpadom“ za srednjoškolce Učeničkog doma Dubrovnik i Paola Di Rosa.

Konzumerizam i potrošački mentalitet ostavili su traga na Zemlji. Nebriga o posljedicama koje donosi ovakav način života pretvorila je Zemlju u jedno veliko odlagalište, te su se ljudi počeli gušiti u vlastitom otpadu što ostavlja velike posljedice na njihovo zdravlje i život. Stoga je krajnje vrijeme da se počnemo odgovorno ponašati i gospodariti otpadom, a ne on nama. Kako pametno i odgovorno gospodariti otpadom srednjoškolcima su pojasnile naše djelatnice Lucija Šajić i Vikica Bautović navodeći primjere iz svakodnevnog života. Učenicima je objašnjeno na koje sve načine mogu spriječiti nastanak otpada,  pripremiti ga za ponovnu uporabu ili na kraju pravilno ga odvojiti kako ne bi završilo kao smeće na odlagalištu.

Na kraju predavanja srednjoškolci su zaključili: stječimo zajedno dobre navike, neka odvajanje otpada postane dio svakodnevice, a ne naporna obveza.

 

U Dubrovniku, 09.03.2023. godine

NovostiVidi sve

Odvoz glomaznog otpada iz naselja Trsteno

Obavještavamo stanovnike naselja Trsteno o promjeni termina postavljanja spremnika za glomazni otpad.

Više...

Odvoz glomaznog otpada s Elafita

Odvoz glomaznog otpada s otoka obavit će se prema sljedećem rasporedu:

Više...

U akciji pošumljavanja Žarkovice sudjelovali i djelatnici Čistoće

Uz prvi dan proljeća održana je akcija pošumljavanja Žarkovice u kojoj su sudjelovali i naši djelatnici.

Više...