Održana javna edukacijska tribina o održivom gospodarenju otpadom

U četvrtak, 5. svibnja, u Velikoj vijećnici Općine Župa dubrovačka održana je javna edukacijska tribina o održivom gospodarenju otpadom na kojoj je sudjelovala naša djelatnica Lucija Kusalić kao jedna od stručnih predavačica.

Teme tribine bile su važnost pravilnog odvajanja otpada, kućno kompostiranje te korištenje mobilnog reciklažnog dvorišta.

Podsjećamo, početkom svibnja započelo je s radom mobilno reciklažno dvorište u Općini Župi dubrovačkoj namijenjeno svim korisnicima javne usluge prikupljanja miješanoga komunalnog otpada s područja ove općine.

Događaj se realizirao kao dio izobrazno-informativnih aktivnosti u sklopu EU projekta „Nabava mobilnog reciklažnog dvorišta za Općinu Župu dubrovačku“ kojeg je sufinancirala Europska unija iz kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 170.500,00 kn, a iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava iznosi 144.925,00 kn.

 

U Dubrovniku, 06.05.2022. godine

NovostiVidi sve

Lapađani uče odvajati otpad

Edukacijske radionice koje se provode u sklopu kampanje „Cooltura odvajanja otpada“ ovoga tjedna održane su za učenike drugih i trećih razreda OŠ Lapad.

Više...

Obavijest o privremenoj obustavi postavljanja narančastih spremnika za glomazni otpad

Kao i prethodnih godina tijekom turističke sezone privremeno će se obustaviti postavljanje narančastih spremnika za glomazni otpad.

Više...

Cool tjedan u Monti

U sklopu projekta „Cooltura odvajanja otpada“ održane su edukacijske radionice za učenike drugih i trećih razreda Osnove škole Montovjerna.

Više...