Održana javna edukacijska tribina o održivom gospodarenju otpadom

U četvrtak, 5. svibnja, u Velikoj vijećnici Općine Župa dubrovačka održana je javna edukacijska tribina o održivom gospodarenju otpadom na kojoj je sudjelovala naša djelatnica Lucija Kusalić kao jedna od stručnih predavačica.

Teme tribine bile su važnost pravilnog odvajanja otpada, kućno kompostiranje te korištenje mobilnog reciklažnog dvorišta.

Podsjećamo, početkom svibnja započelo je s radom mobilno reciklažno dvorište u Općini Župi dubrovačkoj namijenjeno svim korisnicima javne usluge prikupljanja miješanoga komunalnog otpada s područja ove općine.

Događaj se realizirao kao dio izobrazno-informativnih aktivnosti u sklopu EU projekta „Nabava mobilnog reciklažnog dvorišta za Općinu Župu dubrovačku“ kojeg je sufinancirala Europska unija iz kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 170.500,00 kn, a iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava iznosi 144.925,00 kn.

 

U Dubrovniku, 06.05.2022. godine

NovostiVidi sve

Plaćanje računa putem KEKS Pay aplikacije

S ciljem unaprjeđenja usluga, digitalizacije te stalne skrbi o zaštiti okoliša, u suradnji s Erste bankom omogućili smo našim korisnicima da mjesečne račune primaju digitalno u KEKS Pay aplikaciju te ih plaćaju trajno bez naknada.

Više...

Znate li gdje završava otpad kojeg odvajate?

Od jednog dijela naših sugrađana često možemo čuti komentare kako odvajanje otpada nema smisla jer sav otpad ide na isto mjesto. Što je istina i kako to Čistoća zaista radi?

Više...

Završeni radovi na uređenju odlagališta u Orašcu

Završeni su radovi na uređenju dvaju najfrekventnijih odlagališta u Orašcu i to na lokacijama - put za poznato kupalište Hawaii te u naselju ispod vodospreme.

Više...