Novi spremnici za otpad se recikliraju

Čistoća je po prvi put nabavila spremnike za otpad sa međunarodnim RAL certifikatom, izrađene od plastike visoke kvalitete koja se ujedno i reciklira. Proizvod je španjolskog porijekla, a spremnike različitih vrsta i volumena Čistoća će postaviti na mjesta postojećih oštećenih i dotrajalih ali i na lokacije gdje građani trebaju dodatne spremnike za otpad. 

Ukupno 315 novih spremnika, za odlaganje korisnog i komunalnog otpada, bit će postavljeno na lokacije diljem Grada. 

Važno je naglasiti kako će se prilikom postavljanja novih spremnika za plastiku i papir, ostaviti otključani poklopci kako bi građani mogli lakše odlagati odvojeni otpad.

Iz Čistoće skreću pozornost da je važno da građani nakon odlaganja otpada zatvore poklopac spremnika kako bi se spriječilo rasipanje ali i širenje neugodnih mirisa iz istih.

objavljeno 09.09.2016.

NovostiVidi sve

„Otpadomjer“ – novi projekt Čistoće

Tvrtka Čistoća započela je s pilot projektom prikupljanja miješanog komunalnog otpada sa ciljem mjerenja količine odloženog miješanog komunalnog otpada iz domaćinstva.

Više...

Započeli radovi na sanaciji odlagališta Grabovica

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima obišao je u utorak odlagalište otpada Grabovica gdje su započeli radovi na 1. fazi sanacije.

Više...

Eko dan u Josipovcu

U sklopu edukacije o pravilnom odvajanju otpada, djelatnice Čistoće, Lucija Kusalić i Vikica Bautović priredile su u Centru za rehabilitaciju Josipovac mali eko dan njegovim korisnicima.

Više...