Najmlađi znaju kako odvojiti otpad

U sklopu kampanje „Cooltura odvajanja otpada“ održane su edukacije za još dvije odgojne skupine DV Pčelica, i to za skupinu Mali princ i Sunce.

Znatiželjni mališani naučili su kako otpad nije smeće i zašto je važno brinuti o pravilnom odlaganju otpada i recikliranju. Djeca su imala priliku primijeniti naučeno znanje tako što su pojedine vrste otpada odlagali u vreće odgovarajućih boja, a za nagradu svima su podijeljene pohvalnice.

Kako bi još bolje usvojili ove dobre navike, na poklon su dobili i didaktičku igru odvajanje otpada te set vrećica za odlaganje papira i kartona, plastike i stakla.

Program edukacija ključna je karika u podizanju svijesti kod djece jer upravo ona najbrže i najučinkovitije usvajaju poželjne navike koje kasnije prenose na svoje ukućane. Naši najmlađi sada puno toga znaju o otpadu i kako ga treba odvajati. Ugledajmo se na njih.

 

U Dubrovniku, 12.04.2022. godine

NovostiVidi sve

Lapađani uče odvajati otpad

Edukacijske radionice koje se provode u sklopu kampanje „Cooltura odvajanja otpada“ ovoga tjedna održane su za učenike drugih i trećih razreda OŠ Lapad.

Više...

Obavijest o privremenoj obustavi postavljanja narančastih spremnika za glomazni otpad

Kao i prethodnih godina tijekom turističke sezone privremeno će se obustaviti postavljanje narančastih spremnika za glomazni otpad.

Više...

Cool tjedan u Monti

U sklopu projekta „Cooltura odvajanja otpada“ održane su edukacijske radionice za učenike drugih i trećih razreda Osnove škole Montovjerna.

Više...