Mališani iz DV Palčica u posjeti reciklažnom dvorištu

Mališani iz DV Palčica posjetili su reciklažno dvorište „Pod dubom“ kako bi naučili pravilno postupati s otpadom te očuvali našu prirodu i okoliš.

Mališanima je objašnjeno čemu služi reciklažno dvorište te koje se sve vrste otpada mogu u njega odložiti. Naučili su kako otpad nije smeće te ako se pravilno odloži poslužit će kao sirovina za izradu novih predmeta. Stečena znanja mogli su odmah primijeniti te su papir, karton, plastiku, metal i staklo odložili u odgovarajuće spremnike.

Naši najmlađi sada puno toga znaju o otpadu, te su na kraju susreta otpjevali prigodnu pjesmicu „Žalba“ koja govori o tome kako smeću nije mjesto u prirodi.

Podsjećamo, organizirane posjete reciklažnom dvorištu za djecu predškolske i školske dobi provode se u sklopu kampanje „Cooltura odvajanja otpada“ .

 

U Dubrovniku, 05.05.2022. godine

NovostiVidi sve

Plaćanje računa putem KEKS Pay aplikacije

S ciljem unaprjeđenja usluga, digitalizacije te stalne skrbi o zaštiti okoliša, u suradnji s Erste bankom omogućili smo našim korisnicima da mjesečne račune primaju digitalno u KEKS Pay aplikaciju te ih plaćaju trajno bez naknada.

Više...

Znate li gdje završava otpad kojeg odvajate?

Od jednog dijela naših sugrađana često možemo čuti komentare kako odvajanje otpada nema smisla jer sav otpad ide na isto mjesto. Što je istina i kako to Čistoća zaista radi?

Više...

Završeni radovi na uređenju odlagališta u Orašcu

Završeni su radovi na uređenju dvaju najfrekventnijih odlagališta u Orašcu i to na lokacijama - put za poznato kupalište Hawaii te u naselju ispod vodospreme.

Više...