Mališani iz DV Palčica u posjeti reciklažnom dvorištu

Mališani iz DV Palčica posjetili su reciklažno dvorište „Pod dubom“ kako bi naučili pravilno postupati s otpadom te očuvali našu prirodu i okoliš.

Mališanima je objašnjeno čemu služi reciklažno dvorište te koje se sve vrste otpada mogu u njega odložiti. Naučili su kako otpad nije smeće te ako se pravilno odloži poslužit će kao sirovina za izradu novih predmeta. Stečena znanja mogli su odmah primijeniti te su papir, karton, plastiku, metal i staklo odložili u odgovarajuće spremnike.

Naši najmlađi sada puno toga znaju o otpadu, te su na kraju susreta otpjevali prigodnu pjesmicu „Žalba“ koja govori o tome kako smeću nije mjesto u prirodi.

Podsjećamo, organizirane posjete reciklažnom dvorištu za djecu predškolske i školske dobi provode se u sklopu kampanje „Cooltura odvajanja otpada“ .

 

U Dubrovniku, 05.05.2022. godine

NovostiVidi sve

Lapađani uče odvajati otpad

Edukacijske radionice koje se provode u sklopu kampanje „Cooltura odvajanja otpada“ ovoga tjedna održane su za učenike drugih i trećih razreda OŠ Lapad.

Više...

Obavijest o privremenoj obustavi postavljanja narančastih spremnika za glomazni otpad

Kao i prethodnih godina tijekom turističke sezone privremeno će se obustaviti postavljanje narančastih spremnika za glomazni otpad.

Više...

Cool tjedan u Monti

U sklopu projekta „Cooltura odvajanja otpada“ održane su edukacijske radionice za učenike drugih i trećih razreda Osnove škole Montovjerna.

Više...