Ljeto puno novosti u čistoći

Otpad je nešto o čemu ne razmišljamo, sve do trenutka kada to ne postane problem u našem dvorištu ili ulici. Kako bi se podigla kvaliteta življenja u našem Gradu ali i dosegnuli zadani ciljevi u gospodarenju otpadom, Čistoća je intenzivirala aktivnosti u dijelu koji se odnosi na odvajanje otpada. Otvaranjem reciklažnog dvorišta Pod Dubom, Čistoća je ponudila rješenje za nepropisno odlaganje glomaznog otpada ali i rješenje za mnoge vrste odvojenog otpada iz kućanstva kojeg do sada naši sugrađani nisu imali gdje odložiti.

U reciklažnom dvorištu Pod Dubom već u prvom mjesecu rada prikupljena je  veća količina korisnog ali i opasnog otpada iz kućanstva, za što su prije svega zaslužni osviješteni stanovnici našeg grada. Recimo i podatak kako je samo glomaznog otpada odloženo preko 10.500 kg. Ne možemo niti zamisliti da je do nedavno sve to završavalo na Grabovici. Reciklažno dvorište trenutno radi samo u jednoj smjeni, a s obzirom na rezultate očekuje se i uvođenje druge smjene. 

Jedno reciklažno dvorište zasigurno nije dovoljno za Dubrovnik, a to znaju i u Čistoći te su pokrenuli potrebne procedure za otvaranje reciklažnog dvorišta i u našem najvećem naselju Mokošici. Svakako, oba reciklažna dvorišta bit će na raspolaganju stanovnicima grada ali i susjednih općina.

Potrebu unaprjeđenja sustava gospodarenja otpadom, prepoznali su i u gradskoj upravi te je tvrtka Čistoća na posljednjoj sjednici GV-a dobila suglasnost za nabavu novih 11 vozila, kako za prikupljanje otpada tako i za efikasnije održavanje ulica našeg grada. Manja specijalna komunalna vozila će omogućiti češće i u većem obimu prikupljanje raznih vrsta odvojenog otpada, a uvođenje  električnih vozila, izuzetno malih dimenzija i bez emisije CO2, postići će se još brža intervencija mobilnih timova na teško dostupnim lokacijama. Da Čistoća prati najnovija tehnološka dostignuća pokazali su nabavom najmodernijeg samohodnog urbanog usisavača na električni pogon GM1ze, koji je prvi put izložen na najvećem sajmu komunalne opreme IFAT - 2016.  

Misleći na svoje sugrađane ali i njihove goste, protekli tjedan je završena zamjena starih košarica za sitni otpad novima. Ukupno 80 košarica, izrađenih od visoko kvalitetnog materijala i većeg kapaciteta, do sada smo imali prilike vidjeti samo na ulicama oko Straduna, a sada su postavljene diljem Grada.

Već drugu godinu za redom objavljen je i javni poziv korisnicima Čistoće za besplatnu podjelu 400 kompostera, zapremnine 310 litara. 

Iz Čistoće pozivaju sve naše sugrađane da se aktivno uključe u unapređenje sustava gospodarenja otpadom, odvojenim prikupljanjem otpada u vlastitom domu. Samo zajedničkim trudom i ulaganjem, možemo učiniti naš Grad čišćim i zelenijim.

NovostiVidi sve

U Gružu otvoren javni WC

Čistoća Dubrovnik završila je radove na postavljanju i opremanju novog javnog sanitarnog objekta u Gružu u neposrednoj blizini tržnice, a koji je u petak poslijepodne pušten u funkciju.

Više...

Obavijest stanovnicima Žuljanske ulice

Obavještavamo stanovnike Žuljanske ulice, koju su do sada otpad odlagali na odlagalištu preko puta zgrade Grawe osiguranja, kako će otpad moći odlagati u spremnike iza RK Minčeta.

Više...

Gradonačelnik primio djelatnika Mimicu

Djelatnik Čistoće Mateo Mimica radeći svoj posao, pronašao je novčanik našeg sugrađanina i vratio mu ga sa čitavim sadržajem.Gradonačelnik mu je u znak zahvalnosti uručio i simboličan poklon.

Više...