I sitni otpad se razvrstava

Novi koševi za razvrstavanje sitnog otpada, namijenjeni za odlaganje plastike i papira, postavit će se na najfrekventnijim lokacijama na užem gradskom području, a pretežito je riječ o  autobusnim stajalištima.

Svjesni činjenice da upravo velike količine plastične i papirnate ambalaže završi u košaricama za sitni otpad, Čistoća je napravila korak dalje u prikupljanju ovih vrsta otpada.

Moderni koševi talijanskog porijekla za razvrstavanje, izrađeni su od plastike visoke kvalitete koja se u potpunosti može reciklirati, a specijalno dizajnirani otvori omogućuju higijensko odlaganje  otpada. Unutarnji spremnik koševa u cijelosti se uklanja te omogućuje jednostavno pražnjenje koševa bez rizika rasipanja sadržaja.

Ukupno 50 koševa postaviti će se ovaj tjedan, a sve s ciljem podizanja kvalitete življenja u našem gradu.

 

Dubrovnik; 12.11.2016.

NovostiVidi sve

„Otpadomjer“ – novi projekt Čistoće

Tvrtka Čistoća započela je s pilot projektom prikupljanja miješanog komunalnog otpada sa ciljem mjerenja količine odloženog miješanog komunalnog otpada iz domaćinstva.

Više...

Započeli radovi na sanaciji odlagališta Grabovica

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima obišao je u utorak odlagalište otpada Grabovica gdje su započeli radovi na 1. fazi sanacije.

Više...

Eko dan u Josipovcu

U sklopu edukacije o pravilnom odvajanju otpada, djelatnice Čistoće, Lucija Kusalić i Vikica Bautović priredile su u Centru za rehabilitaciju Josipovac mali eko dan njegovim korisnicima.

Više...