Gradonačelnik otvorio prvo reciklažno dvorište

Nakon niza peripetija pri iznalaženju odgovarajućeg prostora, koji će po svojoj lokaciji osigurati dostupnost reciklažnog dvorišta većini naših sugrađana, Gradonačelnik Andro Vlahušić danas je otvorio vrata prvog reciklažnog dvorišta u Dubrovniku. Reciklažno dvorište je smješteno na lokaciji poznatoj po nazivu Pod Dubom, u neposrednoj blizini benzinske postaje INA.  

Na površini oko 600 metara četvornih odvojeno će se prikupljati i privremeno skladištiti različite vrste otpada iz kućanstva. Tvrtka Čistoća je sredstva za ovu investiciju u visini od 980.000 kuna osigurala iz vlastitih sredstava. 

Važno je naglasiti da je tvrtka Čistoća donijela odluku da građani u reciklažno dvorište mogu odložiti neograničene količine glomaznog otpada, što nije slučaj u ostalim gradovima RH. Otvaranjem reciklažnog dvorišta tvrtka Čistoća je osigurala građanima zakonsko odlaganje glomaznog otpada te  će ubuduće narančaste spremnike postavljati isključivo na područje Rijeke dubrovačke i Gornjih sela.

Kako naglašavaju iz tvrtke Čistoće ovo je samo početak velikih promjena u gospodarenju otpadom Grada. Uz potporu Gradonačelnika Andra Vlahušića i Grada Dubrovnika nastavlja se s projektima kružnog gospodarenja otpadom u skladu sa ciljevima EU, a koji su visokovrijedni za naše građane kao i zaštitu okoliša.

 

objavljeno 04.07.2016.

NovostiVidi sve

Odvoz glomaznog otpada s kućnog praga

Obavještavamo naše korisnike kako od četvrtka, 04.06.2020. godine počinjemo s odvozom glomaznog otpada s kućnog praga.

Više...

Obavijest o radnom vremenu reciklažnih dvorišta

Od ponedjeljka 25.05.2020. godine reciklažna dvorišta u Dubrovniku i Mokošici počinju s radom po uobičajenom rasporedu

Više...

Otvaraju se reciklažna dvorišta

Od ponedjeljka, 27.04.2020. počinju s radom reciklažna dvorišta u Dubrovniku i Mokošici

Više...