Cool tjedan u Monti

U sklopu projekta „Cooltura odvajanja otpada“ održane su edukacijske radionice za učenike drugih i trećih razreda  Osnove škole Montovjerna.

Kako smanjiti količinu otpada, zašto ga je važno odvajati, što je recikliranje, učenicima su na zabavan i interaktivan način objasnile naše djelatnice Lucija Kusalić i Vikica Bautović.

Učenici su naučili koja je razlika između otpada i smeća, stekli osnovna znanja vezana za važnost očuvanja prirode i okoliša te ispravnog gospodarenja otpadom.

Pored toga, učenici su i sami sudjelovali u odvajanju otpada stavljajući pojedine vrste otpada, u obliku magneta, na odgovarajuće ploče koje su predstavljale spremnike za otpad. Zadatak su obavili bez greške, odnosno sav otpad stavili su na pravo mjesto, pa su igru poželjeli ponoviti još jednom.

Učenici ove škole vode brigu o odvojenom prikupljanju otpada, pa su sami izradili spremnike za papir i plastiku od starih kartonskih kutija te dokazali kako odvajanje nije problem kad se ima volje.

Baš su Cool ovi učenici u Monti!

 

U Dubrovniku, 18.05.2022. godine

NovostiVidi sve

Obavijest o privremenoj obustavi odvoza glomaznog otpada po narudžbi

Obavještavamo naše korisnike kako u razdoblju od 15. lipnja do 30. rujna 2022. godine neće se vršiti usluga odvoza glomaznog otpada po narudžbi.

Više...

Završen prvi ciklus edukacija o važnosti odvajanja otpada

Protekloga tjedna za učenike nižih razreda OŠ Marina Getaldića održane su edukacijske radionice o važnosti odvajanja otpada.

Više...

Mnoge će šokirati podatak koliko tona smeća i otpada iz Grada svakog dana odnesu djelatnici Čistoće

Oni su među prvima na Stradunu, oni su ti koji svakoga dana omogućavaju da nas dočeka čist i uredan Stradun i Grad

Više...