Apel: vodimo računa kako odlažemo karton

Gotovo svakodnevno i na velikom broju javnih odlagališta, spremnici predviđeni za miješani komunalni otpad, pretrpavaju se kartonskim kutijama. Na taj način oduzimamo velike kapacitete spremnika predviđenih za odlaganje miješanog komunalnog otpada, te uništavamo vrijednu sirovinu koja, pomiješana sa smećem, gubi na vrijednosti i na žalost završava na odlagalištu Grabovica.

Kada je riječ o kartonu odnosno kartonskoj ambalaži koju, zbog svoje veličine nije moguće odložiti u spremnik za papir i karton, odnesimo ga u reciklažna dvorišta „Pod Dubom“ i u Mokošici. Ako se radi o većoj količini papira i/ili kartona, pozovite nas na besplatni broj 0800 606 707 kako bi ga u kratkom vremenu i bez naknade pokupili i uredno zbrinuli.

Apeliramo na sugrađane, vodimo računa kako odlažemo otpad, te učinimo sve da nam  grad bude uredan  i čist kako mu to i dolikuje.

 

U Dubrovniku, 20.04.2022. godine

NovostiVidi sve

Lapađani uče odvajati otpad

Edukacijske radionice koje se provode u sklopu kampanje „Cooltura odvajanja otpada“ ovoga tjedna održane su za učenike drugih i trećih razreda OŠ Lapad.

Više...

Obavijest o privremenoj obustavi postavljanja narančastih spremnika za glomazni otpad

Kao i prethodnih godina tijekom turističke sezone privremeno će se obustaviti postavljanje narančastih spremnika za glomazni otpad.

Više...

Cool tjedan u Monti

U sklopu projekta „Cooltura odvajanja otpada“ održane su edukacijske radionice za učenike drugih i trećih razreda Osnove škole Montovjerna.

Više...