Šampioni u odvajanju otpada

U suradnji s Udrugom Deša ovoga tjedna organizirani su posjeti reciklažnom dvorištu „Pod dubom“ za učenike petih i šestih razreda OŠ Ivana Gundulića.

Učenici ove škole dobro znaju koja su pravila odgovornog gospodarenja otpadom budući u školi provode projekt „U mojoj školi otpadom se gospodari!“. Kako smanjiti, pravilno odvojiti i odložiti otpad učenicima  nije bio problem te su u manje od 45 sekundi bez greške odvojili sav otpad koji je stavljen ispred njih. Svojim primjerom pokazali su kako odvajanje otpada i nje tako teško, potrebna je samo dobra volja, te slobodno možemo reći kako su pravi šampioni u odvajanju otpada.

Posjeti reciklažnom dvorištu za djecu predškolske i školske dobi provode se u sklopu kampanje „Cooltura odvajanja otpada“ s ciljem promicanje ekoloških spoznaja o potrebi i načinu očuvanja okoliša.

 

U Dubrovniku, 06.05.2022. godine

NovostiVidi sve

Lapađani uče odvajati otpad

Edukacijske radionice koje se provode u sklopu kampanje „Cooltura odvajanja otpada“ ovoga tjedna održane su za učenike drugih i trećih razreda OŠ Lapad.

Više...

Obavijest o privremenoj obustavi postavljanja narančastih spremnika za glomazni otpad

Kao i prethodnih godina tijekom turističke sezone privremeno će se obustaviti postavljanje narančastih spremnika za glomazni otpad.

Više...

Cool tjedan u Monti

U sklopu projekta „Cooltura odvajanja otpada“ održane su edukacijske radionice za učenike drugih i trećih razreda Osnove škole Montovjerna.

Više...