Čuvajmo naš planet Zemlju

Ovogodišnji Dan planeta Zemlja prigodno obilježavamo u sklopu kampanje „Cooltura odvajanja otpada“.

Tijekom travnja održano je niz edukacija o važnosti odvajanja otpada za djecu predškolskog i školskog uzrasta u reciklažnom dvorištu i dječjim vrtićima.

Sudjelovanjem u edukativnom programu djeca uče o odvajanju, zbrinjavanju, recikliranju i iskorištavanju otpada, razgovara se o štetnom utjecaju otpada na prirodu i o tome na koje sve načine možemo brinuti o našem okolišu.

Cilj edukacija, na kojima djeca aktivno sudjeluju, je razvoj ekološki osviještenog djeteta koje ima osnovna znanja o važnosti čistog okoliša i načinima brige za njegovo očuvanje te usvajanje navika i vještina koje tome doprinose.

Svjesni kako za očuvanje planeta Zemlja nije dovoljan samo jedan dan u travnju, edukacije i akcije provodit će se tijekom čitave godine.

 

U Dubrovniku, 29.04.2022. godine

NovostiVidi sve

Lapađani uče odvajati otpad

Edukacijske radionice koje se provode u sklopu kampanje „Cooltura odvajanja otpada“ ovoga tjedna održane su za učenike drugih i trećih razreda OŠ Lapad.

Više...

Obavijest o privremenoj obustavi postavljanja narančastih spremnika za glomazni otpad

Kao i prethodnih godina tijekom turističke sezone privremeno će se obustaviti postavljanje narančastih spremnika za glomazni otpad.

Više...

Cool tjedan u Monti

U sklopu projekta „Cooltura odvajanja otpada“ održane su edukacijske radionice za učenike drugih i trećih razreda Osnove škole Montovjerna.

Više...