Čistoća uz GDi ispred vremena

Čistoća prati najnovija tehnološka dostignuća, a to su još jednom pokazali sklapanjem ugovora o suradnji sa tvrtkom GDi GISDATA koja je inovativni ponuđač proizvoda i platformi u području geoinformacijskih sustava. Vođeni načelom dobrog gospodarstvenika u Čistoći su prepoznali potrebu za učinkovitijim upravljanjem voznim parkom koji uključuje više od 60 vozila. 

Prva aktivnost je bila mapiranje svih lokacija odlagališta kao i spremnika za sve vrste otpada koji se prikuplja na javnim površinama ali i u prostorima korisnika. Kako optimalno opslužiti više od 720 lokacija odlagališta pitanje je na koje u traženju odgovora  mogu pomoći GIS alati i rješenja. 

Projektni zadatak je uključivao i obavezu zakonskog prikupljanja različitih vrsta otpada iz više od 1.800 spremnika, povećanje učinkovitosti svih vozila na rutama, smanjenje troškova održavanja i naravno emisije CO2, a odgovor na sva pitanja je pronađen kod tvrtke koja posluje u jedanaest vremenskih zona diljem svijeta i specijalizirana je za ovo područje - GDi GISDATA.

GDi Auto nadzor PLUS obuhvaća sustav za praćenje flote primjenom GPS uređaja koji se ugrađuju u vozila, aplikativno rješenje za upravljanje sustavom i izradu definiranih izvještaja i sustav praćenja troškova vozila, servisa vozila te rutiranje koji direktno utječu na povećanje učinkovitosti i bržu intervenciju Čistoće kao i na unapređenje sustava gospodarenja otpadom.

Uvođenje sustava u cijelosti je planirano do kraja prosinca ove godine.

objavljeno 29.10.2016.

NovostiVidi sve

Projekt ReDu – Getaldići obišli Grabovicu i reciklažno dvorište

U sklopu projekta “ReDu-provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika”, a u suradnji s tvrtkom „Čistoća“, učenici drugih razreda Osnovne škole Marina Getaldića posjetili su odlagalište otpada Grabovica i reciklažno dvorište „Pod Dubom“.

Više...

I ja brinem za svoj Grad

U sklopu projekta “ReDu - provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika”, tvrtka Čistoća organizirala je posjet odlagalištu otpada Grabovica te reciklažnom dvorištu u „Pod dubom“ za učenike četvrtih razreda Osnovne škole Lapad.

Više...

U Gružu otvoren javni WC

Čistoća Dubrovnik završila je radove na postavljanju i opremanju novog javnog sanitarnog objekta u Gružu u neposrednoj blizini tržnice, a koji je u petak poslijepodne pušten u funkciju.

Više...