Čistoća uz GDi ispred vremena

Čistoća prati najnovija tehnološka dostignuća, a to su još jednom pokazali sklapanjem ugovora o suradnji sa tvrtkom GDi GISDATA koja je inovativni ponuđač proizvoda i platformi u području geoinformacijskih sustava. Vođeni načelom dobrog gospodarstvenika u Čistoći su prepoznali potrebu za učinkovitijim upravljanjem voznim parkom koji uključuje više od 60 vozila. 

Prva aktivnost je bila mapiranje svih lokacija odlagališta kao i spremnika za sve vrste otpada koji se prikuplja na javnim površinama ali i u prostorima korisnika. Kako optimalno opslužiti više od 720 lokacija odlagališta pitanje je na koje u traženju odgovora  mogu pomoći GIS alati i rješenja. 

Projektni zadatak je uključivao i obavezu zakonskog prikupljanja različitih vrsta otpada iz više od 1.800 spremnika, povećanje učinkovitosti svih vozila na rutama, smanjenje troškova održavanja i naravno emisije CO2, a odgovor na sva pitanja je pronađen kod tvrtke koja posluje u jedanaest vremenskih zona diljem svijeta i specijalizirana je za ovo područje - GDi GISDATA.

GDi Auto nadzor PLUS obuhvaća sustav za praćenje flote primjenom GPS uređaja koji se ugrađuju u vozila, aplikativno rješenje za upravljanje sustavom i izradu definiranih izvještaja i sustav praćenja troškova vozila, servisa vozila te rutiranje koji direktno utječu na povećanje učinkovitosti i bržu intervenciju Čistoće kao i na unapređenje sustava gospodarenja otpadom.

Uvođenje sustava u cijelosti je planirano do kraja prosinca ove godine.

objavljeno 29.10.2016.

NovostiVidi sve

„Otpadomjer“ – novi projekt Čistoće

Tvrtka Čistoća započela je s pilot projektom prikupljanja miješanog komunalnog otpada sa ciljem mjerenja količine odloženog miješanog komunalnog otpada iz domaćinstva.

Više...

Započeli radovi na sanaciji odlagališta Grabovica

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima obišao je u utorak odlagalište otpada Grabovica gdje su započeli radovi na 1. fazi sanacije.

Više...

Eko dan u Josipovcu

U sklopu edukacije o pravilnom odvajanju otpada, djelatnice Čistoće, Lucija Kusalić i Vikica Bautović priredile su u Centru za rehabilitaciju Josipovac mali eko dan njegovim korisnicima.

Više...