Čistoća i OB Dubrovnik odvajaju otpad

Donacija stalaka za odvojeno prikupljanje otpada je samo nastavak uspješne poslovne suradnje Uprava OB Dubrovnik i Čistoća. 

Ispred tvrtke Čistoća donaciju je predala direktorica Nataša Gabričević, koja ne skriva zadovoljstvo i veselje što je upravo ravnatelj OB Dubrovnik doc. dr. sc. Marijo Bekić prepoznao važnost odgovornog i održivog gospodarenja otpadom te je ovom donacijom stvorena platforma za buduće aktivnosti s poslovnim partnerima. Ravnatelj Bekić je odlučan u primjeni definicije otpada kao gospodarskog, ekološkog i socijalnog resursa s ciljem da OB Dubrovnik uz smanjenje troškova postavi ljestvicu više u kvaliteti pružanja svojih usluga.    

Ukupno 60 stalaka s pripadajućim vrećicama za razvrstavanje otpada postaviti će se po odjelima bolnice, a različite boje poklopaca na istima upućuju na odlaganje papira, plastike i komunalnog otpada. 

Kao društveno odgovorna tvrtka, Čistoća prepoznaje potrebu ulaganja u zajednicu u kojoj djeluje te je još jednom naglašena važnost provedbe kružnog gospodarenja otpadom, u skladu sa ciljevima EU.

NovostiVidi sve

„Otpadomjer“ – novi projekt Čistoće

Tvrtka Čistoća započela je s pilot projektom prikupljanja miješanog komunalnog otpada sa ciljem mjerenja količine odloženog miješanog komunalnog otpada iz domaćinstva.

Više...

Započeli radovi na sanaciji odlagališta Grabovica

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima obišao je u utorak odlagalište otpada Grabovica gdje su započeli radovi na 1. fazi sanacije.

Više...

Eko dan u Josipovcu

U sklopu edukacije o pravilnom odvajanju otpada, djelatnice Čistoće, Lucija Kusalić i Vikica Bautović priredile su u Centru za rehabilitaciju Josipovac mali eko dan njegovim korisnicima.

Više...