Vesela jutra „Pod Dubom“

Ovih dana u reciklažnom dvorištu „Pod Dubom“ naročito je veselo i zanimljivo. Posjećuju ga mališani iz dubrovačkih dječjih vrtića sa željom da nauče pravilno postupati s otpadom kako bi očuvali našu prirodu i okoliš.

Što sve ima jedno reciklažno dvorište te kako pravilno odvojiti i odložiti otpad pokazali su im djelatnici Čistoće. Djeca su tako naučila da otpad nije smeće te ako se pravilno odloži poslužit će kao sirovina za izradu novih predmeta. Stečena znanja mogli su odmah i primijeniti te su papir, karton, plastiku, metal, tekstil i staklo odložili u odgovarajuće spremnike.

Naši najmlađi sada puno toga znaju o otpadu, a svojim primjerom pokazali su da odvajanje otpada i nije tako teško. Potrebna je samo dobra volja i navika. Bravo za naše mališane!

 

Dubrovnik, 17.04.2018. godine

 

 

NovostiVidi sve

Prvi podzemni spremnici u Mokošici

U naselju Nova Mokošica od danas su u funkciju stavljeni podzemni spremnici za miješani komunalni otpad na sedam lokacija.

Više...

Preuzmite svoj komposter

Obavještavamo naše korisnike, koji su se prijavili za besplatni komposter, kako isti mogu preuzeti u reciklažnom dvorištu Pod dubom od srijede 19. lipnja 2019. godine.

Više...

Eko radionica na Lokrumu

U sklopu projekta “ReDu" djelatnice Čistoće održale su na Lokrumu eko radionicu za učenike Osnovne škole Antuna Masle iz Orašca.

Više...