U novu s novim reciklažnim dvorištem

Otvaranjem reciklažnog dvorišta u Mokošici, Čistoća je uspješno realizirala još jedan projekt  kružnog gospodarenja otpadom u skladu sa ciljevima EU, visokovrijednim za naše građane i zaštitu okoliša.

Sama činjenica da je u reciklažnom dvorištu pod Dubom od otvaranja pa do danas odloženo čak 125.000 kilograma različitog otpada iz kućanstava, koje bi bez odvajanja inače završilo na Grabovici, a od toga su preko 18.000 kilograma predali stanovnici Mokošice, govori koliko značajnu ulogu reciklažna dvorišta imaju u ukupnom sustavu održivog gospodarenja otpadom.

 

Reciklažno dvorište u Mokošici zasigurno će promijeniti sliku najvećeg gradskog naselja obzirom da će njegovim stanovnicima sada biti dostupnije odlaganje vrijednih reciklabilnih sirovina te slike invazije glomaznog otpada po pojedinim odlagalištima ovoga naselja trebale bi biti prošlost.

 

Naime, u novouređenom prostoru na adresi Vinogradarska 2, na površini oko 300 metara četvornih građani mogu odložiti razne vrste otpada iz kućanstava te  neograničene količine glomaznog otpada bez naknade, što nije slučaj u ostalim gradovima RH.

 

Radno vrijeme reciklažnog dvorišta u Mokošici za sada je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 07:00 – 14:30, utorkom i četvrtkom od 12:30 – 20:00 te subotom 07:00 – 11:30 i podložno je promjeni.

 

Stoga iz Čistoće pozivaju stanovnike Mokošice da putem besplatnog telefona 0800 606 707 daju svoje prijedloge o radnom vremenu reciklažnog dvorišta a sve sa ciljem da ono postane što dostupnije većini stanovnika ovog gradskog naselja i poticali ih na odvajanje otpada, aktivnost sve važniju i sve presudniju za održavanje čistog i zdravog okoliša.

 

Odvoji i pokloni osmijeh gradu!

 

 

Dubrovnik; 29.12.2016.

NovostiVidi sve

Novo radno vrijeme mobilnog reciklažnog dvorišta Mokošica

Od ponedjeljka 02.10.2017. godine radno vrijeme mobilnog reciklažnog dvorišta Mokošica će biti:

Više...

Korak naprijed u implementaciji BigBelly sustava

Vodeći sustav za pametno upravljanje otpadom na javnim površinama, kojeg je Čistoća implementirala krajem prosinca prošle godine, upotpunjen je sa još 12 dodatnih spremnika.

Više...

Rijeka dubrovačka u odvoji i pokloni osmijeh Gradu

Na području Rijeke dubrovačke postavljene su nove košarice za sitni otpad kao i komplet spremnika za odvojeno prikupljanje papira i plastične ambalaže, s ciljem povećanja stopa odvajanja i ovih vrsta otpada.

Više...