Održan ciklus edukativnih radionica na temu odvajanja otpada

U sklopu projekta „Nabava podzemnih spremnika za Grad Dubrovnik“ održan je ciklus edukativnih radionica i predavanja na temu odvajanja otpada s ciljem izgradnje, odnosno jačanja svijesti građana grada Dubrovnika o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom.

Informativno-izobrazne aktivnosti organizirane su u suradnji s Upravnim odjelom za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika po Gradskim kotarima, a poseban naglasak stavljen je na mjere sprječavanja nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu, a s ciljem smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagalište.

Podsjećamo, Gradu Dubrovniku odobrena su sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za neposredno sufinanciranje poticanja mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada. Projektom „Nabava podzemnih spremnika za Grad Dubrovnik“ unaprijedit će se sustav odvojenog sakupljanja otpada, te će se uspostaviti kvalitetniji, postojaniji i ekonomski učinkovitiji sustav gospodarenja otpadom u skladu s načelima održivog razvoja, zaštite okoliša i prirode.

Kako bismo educirali što veći broj naših sugrađana i potaknuli im svijest o važnosti odvajanja otpada, nastavljamo s održavanjem informativno-izobraznih aktivnosti i ubuduće.

 

U Dubrovniku, 24.10.2023. godine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NovostiVidi sve

Održan ciklus edukativnih radionica na temu odvajanja otpada

U sklopu projekta „Nabava podzemnih spremnika za Grad Dubrovnik“ održan je ciklus edukativnih radionica i predavanja na temu odvajanja otpada.

Više...

Obavijest stanovnicima Ulice Petra Svačića

Dana 24. listopada 2023. godine ukida se odlagalište u Ulici Petra Svačića.

Više...

Poziv na predavanja o odvajanju otpada

U sklopu projekta nabave podzemnih spremnika pozivamo Vas na predavanja o odvajanju otpada koje organiziramo u suradnji s Upravnim odjelom za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika.

Više...