Medicinari posjetili reciklažno dvorište

Učenici četvrtog razreda srednje Medicinske škole Dubrovnik u pratnji profesorice Martine Mikulić posjetili su reciklažno dvorošte Pod Dubom. Stečena znanja na predavanjima iz predmeta Gospodarenje otpadom učenici su konačno mogli primijeniti i u praksi.

Prilikom posjete učenici su dobili važne informacije o pravilnom postupanju s otpadom te odgovore na pitanja koja su se odnosila na rad reciklažnog dvorišta kao i količinama otpada koja se u njemu odlažu. Učenici su imali priliku obići i spremnike za odvojeno prikupljanje otpada te se uvjeriti koliko značajnu ulogu reciklažna dvorišta imaju za održivi razvoj čitave zajednice.

Praksa posjete učenika recikažnom dvorištu i edukacija nastavit će se i dalje a sve sa ciljem podizanja svijesti o zaštiti okoliša i zdravijem življenju.

 

Dubrovnik, 09.03.2017. godine

 

 

NovostiVidi sve

Novo radno vrijeme mobilnog reciklažnog dvorišta Mokošica

Od ponedjeljka 02.10.2017. godine radno vrijeme mobilnog reciklažnog dvorišta Mokošica će biti:

Više...

Korak naprijed u implementaciji BigBelly sustava

Vodeći sustav za pametno upravljanje otpadom na javnim površinama, kojeg je Čistoća implementirala krajem prosinca prošle godine, upotpunjen je sa još 12 dodatnih spremnika.

Više...

Rijeka dubrovačka u odvoji i pokloni osmijeh Gradu

Na području Rijeke dubrovačke postavljene su nove košarice za sitni otpad kao i komplet spremnika za odvojeno prikupljanje papira i plastične ambalaže, s ciljem povećanja stopa odvajanja i ovih vrsta otpada.

Više...