MAN i Mercedes u redovima Čistoće

Isporukom triju novih specijalnih vozila za sakupljanje i odvoz otpada zaključen je prvi ciklus obnove voznog parka Čistoće započet prošle godine.

Riječ je o komunalnim vozilima marke Mercedes i MAN, a ista su opremljena FAUN nadogradnjom.

Specijalno vozilo marke MAN TGM predstavlja perjanicu voznog parka. Ovo robusno, ali nadasve agilno specijalno vozilo volumena 18 m3 opremljeno je dizalicom za podzemne spremnike.

Manja vozila tzv. Fuso Canter utovarnog prostora od 5 i 7m3, zbog svojih tehničkih karakteristika omogućuje češće i u većem obimu prikupljanje različitih vrsta otpada. Vozila imaju potisnu ploču koja se podešava ovisno o vrsti otpada koje se prevozi. Osim što ostvaruju impresivne rezultate u prikupljanju različitih vrsta otpada ova specijalna vozila odlikuje kompaktnost, odnosno gabariti prikladni za prolaz uskim ulicama i teško dostupnim lokacijama.

Ukupna vrijednost nova tri komunalna vozila iznosi 5.184.375 kuna s PDV-om, a suglasnost Gradskog vijeća za sklapanje ugovora je obuhvatila ukupno 11 vozila vrijednosti 9.379.896 kuna s PDV-om.

Predstavljanju novih specijalnih vozila Čistoće prisustvovali su generalni direktor FAUN-a Tim Collet, predsjednik Uprave KOMOP-a Mario Lopac, direktor prodaje MAN Hrvatska Mario Dent, voditelj prodaje generalnog distributera za Mercedes, Star Import Tomislav Belančić kao i voditeljica prodaje Unicredit Leasing Croatia Ivana Petrović.

U tvrtki Čistoća ne kriju zadovoljstvo obnovom voznog parka. Kako naglašavaju, razvoj i promjene su bile i nadalje su nužne, a sve s ciljem unapređenja sustava gospodarenja otpadom ali i ispunjavanja  obaveza zadanih kroz novi Plan gospodarenja otpadom RH.

 

Dubrovnik; 27.02.2017. godine

NovostiVidi sve

Novo radno vrijeme mobilnog reciklažnog dvorišta Mokošica

Od ponedjeljka 02.10.2017. godine radno vrijeme mobilnog reciklažnog dvorišta Mokošica će biti:

Više...

Korak naprijed u implementaciji BigBelly sustava

Vodeći sustav za pametno upravljanje otpadom na javnim površinama, kojeg je Čistoća implementirala krajem prosinca prošle godine, upotpunjen je sa još 12 dodatnih spremnika.

Više...

Rijeka dubrovačka u odvoji i pokloni osmijeh Gradu

Na području Rijeke dubrovačke postavljene su nove košarice za sitni otpad kao i komplet spremnika za odvojeno prikupljanje papira i plastične ambalaže, s ciljem povećanja stopa odvajanja i ovih vrsta otpada.

Više...