Komposter na dar Ženskom đačkom domu Dubrovnik

Kompostiranje, kao najstariji način recikliranja otpada ima višestruke koristi za okoliš i zajednicu, svjesni su toga i u Ženskom đačkom domu Dubrovnik. Upravo iz tog razloga Čistoća im je poklonila komposter kako bi učenice kroz praksu naučile što više o ovom načinu recikliranja otpada, te u krajnjem slučaju, oplemenile vrt doma humusom iz vlastite proizvodnje.

Tom prigodom djelatnice Čistoće održale su im predavanje o kompostiranju te pokazale kako ono izgleda u praksi.

„Svjesna sam važnosti odvajanja otpada i recikliranja što provodim i u svom domu. Komposter će pripomoći uzgajanju stoljetnog vrta kojim je zgrada okružena i svjesni smo važnosti prirodnog procesa recikliranja“ – izjavila je tom prigodom ravnateljica doma Sandra Merdžan.

Preostaje nam samo da im zaželimo uspješno kompostiranje.

 

Dubrovnik, 19.02.2020. godine

 

 

NovostiVidi sve

Održana radionica u reciklažnom dvorištu u Banićima

U subotu 22.08.2020. god. na lokaciji reciklažnog dvorišta u Banićima održana je informativno-edukativna radionica kako bi se građani educirali o načinu odvajanja otpada i podigla svijest o potrebi odvajanja što više otpada.

Više...

Poziv na radionicu

Općina Dubrovačko primorje i tvrtka Čistoća pozivaju sve zainteresirane građane na informativno-edukativnu radionicu o odvajanju otpada i načinu rada reciklažnog dvorišta.

Više...

Radno vrijeme javnog WC-a u Gružu

Od srijede 19.08.2020. godine ponovo počinje s radom javni WC u Parku Luja Šoletića.

Više...