INOVACIJA: dubrovačka Čistoća korak ispred i dva metra ispod!

Dubrovačka Čistoća je uredila prvo odlagalište otpada sa podzemnim spremnicima u našem Gradu.

Praćenjem potreba sugrađana kao i učestalih primjedbi pa čak i javnih objava fotografija neurednih odlagališta, za prvu lokaciju odabrano je odlagalište pokraj tenis terena Lapad, nadomak prekrasne šetnice. Vodeći računa o lokaciji kao i potrebama ovog dijela Grada, postavljena su tri spremnika za miješani komunalni otpad kao i dva spremnika za odvojeno prikupljeni otpad.

Podzemni spremnici tvrtke Sotkon, tržišnog lidera u urbanim sustavima gospodarenja otpadom,  postavljeni su u više od 12 europskih zemalja i predstavljaju početak uspostave planirane mreže podzemnih spremnika u Gradu.

Podzemni spremnici višestruko su većeg kapaciteta od dosadašnjih, dok nadzemni dio u naravi predstavlja košaricu od nehrđajućeg čelika modernog dizajna. Pražnjenje ovih spremnika vrši se specijalnim vozilom s ugrađenom dizalicom, a kompletno odlagalište je pod sustavom video nadzora.

Važno je znati da kao i nedavno postavljeni Big Belly i ovi spremnici za otpad samostalno dojavljuju kada su puni. Naime, spremnici su opremljeni senzorima te se putem softvera u realnom vremenu može pratiti popunjenost pa samim time i planirati pražnjenje istih.

Primjenom novih trendova i tehnoloških rješenja, poput podzemnih spremnika, Čistoća doista ide korak ispred, a u ovom slučaju i dva metra ispod zemlje, a sve s ciljem podizanja kvalitete življenja u našem Gradu.

 

Dubrovnik; 26.01.2017.

NovostiVidi sve

Vatrenima naklon – Čistoći čestitke

Dragi naši sugrađani, dragi gosti, posebno Englezi, danas 12.07. osvanulo je posebno jutro u našem Gradu kao i u cijeloj lijepoj našoj.

Više...

Čistoća postavila 10 novih BigBelly spremnika

Širenjem mreže BigBelly spremnika na javnim površinama u Dubrovniku tvrtka Čistoća i ove godine nastavlja s modernizacijom sustava prikupljanja otpada.

Više...

Obavijest o obustavi odvoza glomaznog po narudžbi

Obavještavamo naše korisnike da se u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna neće vršiti usluga odvoza glomaznog otpada po narudžbi.

Više...