Kalamota u akciji Odvoji i pokloni osmijeh Gradu

 

Koločep je prvi otok na našem području koji je postao svijetli primjer u održivom gospodarenju otpadom. U suradnji s mještanima, Udruga Kalamota pokrenula je niz aktivnosti za uređenje otoka, pa je tako uređeno i novo odlagalište otpada obloženo autohtonim kamenom koje se savršeno uklapa u vizure ovog zelenog Elafitskog otoka.

Na inicijativu mještana za stvaranje još boljih uvjeta za zdravo i održivo gospodarenje otpadom, a samim time i u očuvanje okoliša, pozvana je i u aktivnosti od početka uključena i dubrovačka Čistoća. Na prijedlog mještana u Gornje i Donje Čelo postavljeni su kompleti koševa za odvojeno prikupljanje plastike i papira, spremnici za pseći izmet kao i dodatne košarice za sitni otpad.

Nakon javnog poziva, upućenog putem lokalnih medija, da se građani mogu prijaviti za besplatne kompostere, Čistoća je u suradnji sa Udrugom Kalamota organizirala dostavu i podjelu istih na otoku. Ukupno 60 kompostera za biorazgradivi otpad je uz odgovarajući promotivni materijal podijeljeno mještanima otoka, na šetnici ispred pošte. Uz ugodno i nadasve edukativnog karaktera druženje djelatnika Čistoće, predstavnika Udruge i samih mještana  zaokružena je ova doista lijepa eko priča.

Važno je naglasiti da je ovo nastavak dobre suradnje ali i prikaz osviještenosti mještana Kalamote kao i djelatnika Čistoće o specifičnostima života na otoku čak i kada je gospodarenje otpadom u pitanju.

Uz dobru volju i aktivno uključenje čitave zajednice zaista je moguće uspostaviti cjelokupni sustav gospodarenja otpada i na otoku te vjerujemo da će primjer Kalamote slijediti i ostali naši otoci.

 

Dubrovnik, 04.05.2017. godine

 

 

 

 

 

 

NovostiVidi sve

Vatrenima naklon – Čistoći čestitke

Dragi naši sugrađani, dragi gosti, posebno Englezi, danas 12.07. osvanulo je posebno jutro u našem Gradu kao i u cijeloj lijepoj našoj.

Više...

Čistoća postavila 10 novih BigBelly spremnika

Širenjem mreže BigBelly spremnika na javnim površinama u Dubrovniku tvrtka Čistoća i ove godine nastavlja s modernizacijom sustava prikupljanja otpada.

Više...

Obavijest o obustavi odvoza glomaznog po narudžbi

Obavještavamo naše korisnike da se u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna neće vršiti usluga odvoza glomaznog otpada po narudžbi.

Više...